-
15
Mecenes -
69.0€
mensuals -
540.81€
total
La Llibreria d'Arkham 21: Recopilació Cicle Oníric i de Randolph Carter
- Escolta'l a IVOOX La Llibreria d'Arkham 21: Recopilació Cicle Oníric i de Randolph Carter
- Escolta'l a SPOTIFY La Llibreria d'Arkham 21: Recopilació Cicle Oníric i de Randolph Carter
- Escolta'l a YOUTUBE La Llibreria d'Arkham 21: Recopilació Cicle Oníric i de Randolph Carter
- Escolta'l a APPLE PODCAST La Llibreria d'Arkham 21: Recopilació Cicle Oníric i de Randolph Carter
El Cicle Oníric de H. P. Lovecraft és una sèrie de relats que comparteixen una ambientació comú dins dels somnis, amb mons de fantasia vastament elaborats que contrasten amb l'horror còsmic típic de la resta de la seva obra. Randolph Carter, un alter ego literari de Lovecraft, és un dels protagonistes recurrents en aquestes històries. Aquí tens un anàlisi de les obres relacionades amb aquest cicle:
Polaris (1920): Aquest relat explora els somnis i la línia borrosa entre la realitat i el món oníric. El narrador, sota la influència de l'estrella Polaris, somia amb una ciutat antiga i es pregunta si el món dels somnis és la realitat veritable.
The White Ship (1919): Aquesta història tracta sobre un faroner que és portat a un viatge màgic en un vaixell blanc. Explora temes com la recerca del paradís i la inevitable pèrdua d'allò que és desitjat.
The Doom That Came to Sarnath (1919): Relat que narra la destrucció de la ciutat de Sarnath com a càstig diví per la seva arrogància i blasfèmia, en un estil que recorda les llegendes mítiques.
The Statement of Randolph Carter (1919): Aquest conte curt presenta Randolph Carter, qui narra la seva experiència en una exploració d'una tomba amb un amic que desapareix misteriosament. Es planteja el desconegut i l'horror del que no es pot comprendre.
The Cats of Ulthar (1920): En aquesta història, els gats de la ciutat d'Ulthar prenen venjança per la mort d'un dels seus. Reflecteix la fascinació de Lovecraft pels gats i el poder que els atribueix dins del seu univers.
Celephaïs (1920): Aquest conte segueix Kuranes, qui somia amb la ciutat de Celephaïs, que va crear en els seus somnis. Es tracta de la recerca de l'ideal i l'escapisme a través dels somnis.
Ex Oblivione (1921): Relat curt on el protagonista busca escapar de la realitat a través dels somnis i la mort, reflexionant sobre la naturalesa de l'existència i la pau de la no-existència.
The Quest of Iranon (1921): Iranon és un jove que busca la seva ciutat natal idealitzada, Aira. La història tracta sobre la recerca incessant de somnis i ideals, sovint inabastables.
The Other Gods (1921): Aquesta història parla dels déus antics que habiten les muntanyes i la presumpció dels humans que creuen poder veure'ls o entendre'ls. Reflecteix el tema recurrent de Lovecraft de la insignificança humana davant forces còsmiques.
Azathoth (1922): És un fragment que descriu el somni d'un home que busca escapar de la realitat quotidiana i troba un món d'espais vasts i desconeguts. Azathoth és mencionat com una força caòtica al centre de l'univers.
Hypnos (1922): En aquest conte, dos amics exploren els somnis i la consciència fins a límits perillosos, trobant horrors més enllà del món físic. S'exploren els límits de la ment humana i les conseqüències d'anar més enllà d'ells.
The Unnamable (1923): Aquest relat es centra en la discussió entre dos amics sobre la naturalesa del terror i allò que no es pot descriure amb paraules. Es qüestiona el límit entre el que es pot concebre i el que està més enllà de la comprensió.
The Strange High House in the Mist (1926): Un home visita una casa misteriosa en un penya-segat alt i enmig de la boira, trobant un món estrany i altres dimensions. S'explora el desconegut i la naturalesa de la realitat.
The Dream-Quest of Unknown Kadath (1927): Aquesta novel·la curta segueix Randolph Carter en la seva recerca de la ciutat onírica de Kadath. És un viatge èpic a través de mons fantàstics plens de criatures estranyes i déus antics.
The Silver Key (1929): Carter troba una clau que li permet accedir al món dels somnis i recuperar la seva infància perduda. És una reflexió sobre el temps, la memòria i la nostàlgia per la infància.
Through the Gates of the Silver Key (1934): Continuació de "The Silver Key", on Carter explora més enllà del temps i l'espai, trobant-se amb entitats còsmiques i descobrint la seva pròpia identitat múltiple en l'univers.
Ls obres del Cicle Oníric de Lovecraft sovint exploren la frontera entre els somnis i la realitat, la recerca d'ideals inabastables, i la naturalesa del temps i l'existència. A través dels seus protagonistes, especialment Randolph Carter, Lovecraft crea un univers oníric ric i complex, ple de meravelles i horrors.
Deixa un comentari
Per afegir un comentari, inicia la teva sessió o registra't.